Onze kwekerij, pépinière de sauge

Je bent hier: Home / Onze kwekerij, pépinière de sauge

Westlandse kwekerij onder glas

Kwekerij Sunsister bestaat sinds 1996. In een koude kas, kweken en verkopen we niet alledaagse tuinplanten en vooral heel veel soorten Salvia! Op een kleine oppervlakte proberen we zo bewust mogelijk en natuurvriendelijk te kweken, alle stek uit ”eigen keuken”. De planten groeien in hun eigen tempo en hebben daarom een zeer gezond stel wortels. Het gezoem van de bijen, het opruimen van ongediertje door koolmeesjes, het kleine Jantje en roodborstje geven het gezonde klimaat in de kas aan. Hier groeien ook kersen, aardbeienguave’s, boontjes, moringa , bloemkool en meloenen. Vers voor u geoogst.

De planten staan grotendeels in 9 cm potjes, een deel kweken we in de oude vertrouwde 27 cm pot. Die kan zo op het terras of vult de border gelijk goed. Onze planten zult u niet in tuincentra aantreffen.
Juni 2016 ontvingen we tijdens de internationale kwekerijdagen Bingerden de bronzen prijs voor ons sortiment!

Onze planten zijn niet verwend onder glas ,wel hebben zij een voorsprong en zullen eerder en rijker bloeien het eerste jaar.Getuige de reacties kweken we sterke en langlevende/bloeiende planten. Een koude manier van opkweken is ondertussen ambachtelijk maar wel de manier om gezonde planten te krijgen. Zeker niet commercieel. Wel volgens de filosofie van Sunsister.

21 mei 2018: op de kwekerij en via de webwinkel is het lekker druk, het dek is gekrijt,dus een aangename temperatuur en gefilterd licht. De moerplanten staan prachtig in bloei in de meest wonderschone kleuren ,de sfeer is goed, klanten komen van ver, de Salvia fanclub is gegroeid.