Artemisia absinthium ‘Lambrook Mist’

4.00

 

Artemisia absinthium ‘Lambrook Mist’ absint,alsem, een zilvergrijze, krachtige groeiende, vaste alsem. Een prachtig grijs decor om de kleur van de buurplanten nog beter te doen uitkomen. Daarom alleen al hoort deze plant in uw tuin of op uw terras. Knip gerust terug als de plant te fors wordt,dit kan zonder dat het de plant lelijk maakt. Bij kneuzing geurt het gewas. Als de plant niet te nat staat, is de kans op terugkomen heel groot. Tevens waardplant voor luis.
De grotere potten( €9,-)  zijn vaak het eerst verkocht, vult de lege plek, geeft rust en is zeer decoratief! De grotere maat potten sturen we liever niet op, komt u gezellig langs!
Categories: ,

Beschrijving

Absint is een sterke drank op basis van anijs, absintalsem, venkel en een aantal  kruiden. Deze volksdrank werd in de 19e eeuw populair onder kunstenaars. Zij gaven het de bijnaam Groene Fee, naar de kleur van de drank.  De Fee was een  bron van artistieke inspiratie. Deze veronderstelling heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de mythe rond de psychoactieve effecten van absint.