19 mei 2022; bloei op de tafels! Omdat ik alle jonge planten regelmatig top..

…(dus niet spuit met remstof)….gebeurt er onder de grond meer dan boven.
Een sterk wortelgestel wordt zo ontwikkeld.
Totdat er een groeispurt volgt en knopvorming ontstaat.

De moerplanten staan al sinds half april in bloei, zelfs Salvia Jeans’s Jewel vertoont kleur!
Wat is ze toch geweldig mooi!

Elke dag, vooral bij binnenkomst, kan ik zó genieten…temidden van dit moois je boterham verdienen
is toch een heel groot kado!

Natuurlijk; soms ben ik er wel klaar mee; het stekken,poten,snoeien, vegen, webwinkel,verzenden,mailen..dagelijks gieten….maar de klanten tillen mij over die vermoeidheid heen. Ik heb echt de aller vriendelijkste.. aardigste..en slimste..en meest bescheiden klanten die bestaan! Eenmaal binnen, na vaak een verre reis, gaan zij met hun lijstje aan de slag. Het is soms nog stiller dan in de bibliotheek,heerlijk. Ik doe mijn werk, soms vraagt men wat, en scharrelt heerlijk een uurtje of langer door de kas. Soms bedanken klanten voor de ontspanning; een groot compliment.

Leest u dit bericht en bent u nog nooit langs geweest? Graag nodig ik u uit!
Elke vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 is de kwekerij geopend.
Op maandag doen we de webwinkel bestellingen.
De andere dagen moet er gegoten, gesnoeid, gemaild worden…ontvang ik tuinclubs..sommige klanten komen op afspraak.
En ik ben 2 middagen vrij! Om in mijn tuin te werken…in bikini dan weer wel….