Onze kwekerij

Broodkruimels: Home / Onze kwekerij

Westlandse kwekerij onder glas

In een koude kas, kweken en verkopen we niet alledaagse tuinplanten en vooral heel veel soorten Salvia! Op een kleine oppervlakte proberen we zo bewust mogelijk en natuurvriendelijk te kweken, alle stek uit ”eigen keuken”. De planten groeien in hun eigen tempo en hebben daarom een zeer gezond stel wortels. Het gezoem van ons eigen bijenvolk, het opruimen van ongedierte door koolmeesjes, het kleine Jantje en roodborstje geven het gezonde klimaat in de kas aan. Hier groeien ook kersen en aardbeienguave’s van kwekerij de Woerd.

De planten staan grotendeels in 9 cm potjes, een deel kweken we in de oude vertrouwde 27 cm pot. Die kan zo op het terras of vult de border gelijk goed. Onze planten zult u niet in tuincentra aantreffen.Onze kracht is het bieden van sterke planten tegen zeer redelijke prijzen,deze zijn op de kwekerij lager dan in de webwinkel.

Juni 2016 ontvingen we tijdens de internationale kwekerijdagen Bingerden de bronzen prijs voor ons uitgebreide sortiment! Publicaties: AD, Modeste Herwig, de Margriet, Buitenleven, Groei&Bloei.

Onze planten zijn niet verwend onder glas ,wel hebben zij een voorsprong en zullen eerder en rijker bloeien het eerste jaar.Getuige de reacties kweken we sterke en langlevende/bloeiende planten. Een koude manier van opkweken is ondertussen ambachtelijk maar wel de manier om gezonde planten te krijgen. Zeker niet commercieel. Wel volgens de filosofie van Sunsister.