Wat te doen in uw tuin in januari? Zelf doe ik

bijna niets. Enkel de metershoge stengels van de salvia’s knip ik tot een meter terug.Verder is alle gewas een bescherming voor de vorst. Het zijn de warme kousen voor de vorstgevoelige salvia’s. Ik dek niets af, strooi geen stro of iets dergelijks. Dus verspeel ik zéker planten.
Toch, ondanks de late vorst in februari 2021 kwamen alle guaranitica salvia’s terug, met verbazing zag Ik S.Jeans’Jewel in mei weer,evenals de involucrata soorten. Salvia leucantha had het niet gered, evenals s.Phyllis Fancy. S.Amistad was ook weer van de partij. Het zijn van die gelukzalige momenten als je ontdekt dat bijvoorbeeld S.from West.Texas zich meldt in het late voorjaar,of S.arizonica.
Sowieso komen de microphylla struikjes de winter goed door, S.Violin Music, S.Wendy’s Surprise. S.Blind Faith..maar ook S.Shelldancer is erg sterk.

Degene die ik verspeel, poot ik, goedgehumeurd weer ..de maandenlange bloei is voor mij belangrijker dan de vorstgevoeligheid. “jij hebt makkelijk praten, je pakt hen zo uit je eigen kwekerij”. Jazeker, toch doe ik dat zo laat mogelijk in het verkoopseizoen en neem dan de minst mooie mee. Tsja, je bent onderneemster of niet….

Ik kijk ernaar uit, straks in maart ..april ..te ontdekken hoe de planten terugkomen…